Boris Godoenov

Boris Godoenov Opera De Nationale Reisopera brengt Moesorgski’s opera Boris Godoenov, als bijdrage aan het Gelderse Poesjkin Festival. Hoewel het hier gaat om de korte oerversie is het de grootste productie in de historie van de Reisopera. Vanavond klinkt deze Boris om 19 uur op Radio 4. „De enscenering van Robert Lehmeier toont Boris als Christus: onder zijn tsarenmantel draagt hij aanvankelijk slechts een lendendoek. [...] In een sterk psychologische aanpak laat Lehmeier de sluwe bojarenleider Sjoejski Boris langzaamaan volkomen gek maken, tot de dood volgt. Dat levert, na een al te gedetailleerd begin met veel symboliek, toch een steeds sterkere voorstelling op.” Kasper Jansen, 14 mei 2007 Voorstellingen met het Gelders Orkest: t/m 17/6. Inl.: www.reisopera.nl. Radio 4: 19/5 19.02 uur.

De Nationale Reisopera brengt Moesorgski’s opera Boris Godoenov, als bijdrage aan het Gelderse Poesjkin Festival. Hoewel het hier gaat om de korte oerversie is het de grootste productie in de historie van de Reisopera. Vanavond klinkt deze Boris om 19 uur op Radio 4.

„De enscenering van Robert Lehmeier toont Boris als Christus: onder zijn tsarenmantel draagt hij aanvankelijk slechts een lendendoek. [...] In een sterk psychologische aanpak laat Lehmeier de sluwe bojarenleider Sjoejski Boris langzaamaan volkomen gek maken, tot de dood volgt. Dat levert, na een al te gedetailleerd begin met veel symboliek, toch een steeds sterkere voorstelling op.”

Kasper Jansen, 14 mei 2007

Voorstellingen met het Gelders Orkest: t/m 17/6. Inl.: www.reisopera.nl. Radio 4: 19/5 19.02 uur.