Beurzen hoger door geruchten over overnames

Amsterdam, 19 mei. De Europese aandelenmarkten profiteerden gisteren van geruchten over ophanden zijnde overnames en fusies. In Amsterdam was zwaargewicht Shell net als op donderdag in trek bij beleggers. Er gaan geluiden dat de oliemaatschappij de handen ineen wil slaan met de Britse sectorgenoot BP. De AEX-index van meest verhandelde fondsen in Amsterdam eindigde 1 procent hoger op 537 punten. Ook in de banksector gonste het van geruchten. ABN Amro won 0,3 procent op berichten dat Royal Bank of Scotland (RBS) probeert een akkoord te sluiten met Bank of America over ABN Amro`s Amerikaanse dochter LaSalle. ABN Amro wilde LaSalle onderhands verkopen aan de Amerikaanse bank als onderdeel van de overname door het Britse Barclays, maar het gerechtshof in Amsterdam stak hier een stokje voor.