Viertal vrij na molest

Van de negen militairen die worden verdacht van mishandeling van een 28-jarige dakloze man in Eindhoven, zijn er gistermiddag vier vrijgelaten. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen. Alle negen militairen worden nog steeds verdacht van mishandeling.

Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee vanochtend gezegd. De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag in elkaar geslagen bij station Eindhoven. Daarbij verloor hij enige tijd het bewustzijn. Hij blijft dit weekeinde nog in het ziekenhuis ter observatie. Over zijn toestand kon de woordvoerder verder geen mededelingen doen. De man is een Nederlander van Somalische afkomst, zo bevestigt de marechaussee.

Minister Van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) sprak woensdag zijn afschuw uit over het vermeende gedrag van de betrokken militairen. Hij noemde het „laf en zeer verwerpelijk”.