Televisie Film van de dag

Les yeux sans visage. Elke week worden programma’s uitgezonden waarin frank en vrij cosmetische chirurgie wordt getoond. Zo’n beetje alles kan tegenwoordig ‘gecorrigeerd’ worden: van neus tot schaamlippen. Daarom is het de vraag of een aantal scènes uit de horrorfilm Les yeux sans visage hun impact hebben behouden. De dochter van een bekend chirurg (Pierre Brasseur) raakt betrokken bij een gruwelijk ongeluk waarbij ze haar gezicht ernstig verminkt. Hij wil haar dolgraag weer tiptop maken en stuurt zijn assistente Louise (Allida Valli) ’s nachts op pad om donorhuiden op te sporen in het Quartier Latin. Zo worden een aantal nietsvermoedende vrouwen het slachtoffer van de experimenteerdrift van de arts. Regisseur Georges Franju maakt het gewone onalledaags en het alledaagse unheimisch. Met muziek van Maurice Jarre en camerawerk van Eugen Schüfftan.(Georges Franju, 1960, F/I), België 2, 23.05-0.40u.

André Waardenburg