Sevilla wint finale UEFA-Cuptoernooi na strafschoppen

GLASGOW. Espanyol verloor woensdagavond voor de tweede keer in de clubhistorie een Europese finale na strafschoppen. De club uit Barcelona kon niet voorkomen dat Sevilla bij een gelijke stand (2-2) de eindstrijd van de UEFA-beker vanaf de stip besliste. Sevilla volgde het voorbeeld van Bayer Leverkusen. De Duitsers versloegen Espanyol negentien jaar geleden in de finale van de UEFA-beker; vanaf elf meter waren ze koelbloediger dan de Spanjaarden. Sevilla trad in het uitverkochte Hampdenstadion van Glasgow in de voetsporen van Real Madrid, dat tot woensdag de enige club was die de UEFA-beker twee keer op rij won. De Madrilenen schreven het toernooi in 1985 en 1986 op hun naam. Sevilla versloeg vorig seizoen Middlesbrough in de eindstrijd.