Sevilla verovert voor tweede keer op rij UEFA Cup

GLASGOW, 18 mei. Sevilla heeft de UEFA Cup gewonnen. De Spaanse voetbalclub won woensdagavond n op Hampden Park in Glasgow de finale tegen Espanyol na strafschoppen, nadat de wedstrijd in2-2 was geëindigd. Espanyol was tot de 68ste minuut gelijkwaardig aan Sevilla. De krachtverhoudingen op het veld veranderden pas toen middenvelder Moises Hurtado van Espanyol zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De club uit Barcelona beperkte zich vervolgens tot verdedigen. Aan het eind van de reguliere speeltijd was de stand 1-1. Kanouté bracht Sevilla in de extra tijd op 2-1. Espanyol leek geslagen maar kwam vijf minuten voor het einde van de tweede helft van de verlenging alsnog op gelijke hoogte door een goal van invaller Jonatas. Het was doelman Andres Palop die de held werd van de finale. Hij stopte drie strafschoppen en bezorgde Sevilla de tweede UEFA Cup op rij. (ANP)