President Sarkozy benoemt hervormer tot premier Frankrijk

Parijs. De kersverse Franse president Nicolas Sarkozy heeft François Fillon benoemd tot premier van zijn kabinet. Fillon, tot gisteren senator namens de conservatieve partij UMP van Sarkozy, is de opvolger van Dominique de Villepin, die besloot op te stappen samen met de inmiddels vertrokken president Jacques Chirac. Fillon (53), de architect achter Sarkozy`s succesvolle verkiezingscampagne, geldt als gematigd maar tegelijkertijd doortastend hervormer. Zijn voornaamste opgave wordt, naar wordt aangenomen, het moderniseren van de Franse arbeidsmarkt. Als minister slaagde Fillon er eerder in de 35-urige werkweek en het Franse pensioensysteem te hervormen. Sarkozy zou vandaag zijn overige ministers bekendmaken. De helft zal uit vrouwen bestaan, zei Sarkozy.