nu op nrc.nl

Soldatenblog wint prijs

De Amerikaanse soldaat Colby Buzzell heeft de Blooker Prize gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan de beste boeken die op weblogs zijn gebaseerd. Buzzell schreef op zijn blog My War: Killing Time in Iraq over zijn belevenissen als soldaat in Irak: „kogels ketsten van ons voertuig af, en je kon de veelvoudige granaten, die naast ons insloegen, tot ontploffing horen komen. Nooit beleefde ik angst zo intens. Ik dacht dit is het dan. Ik ga dood.” Het weblog was omstreden en werd na acht weken door de Amerikaanse overheid verboden. Buzzell besloot zijn verhalen in boekvorm te publiceren.

Lees meer over Buzzell op nrc.nl/klaver

Commentaar vanuit Cannes

Filmjournalisten Bas Blokker, Dana Linssen en Jeroen Stout zijn op het zestigste filmfestival in Cannes. Ze zullen er films bekritiseren.

Beluister het commentaar: nrc.nl/cultuurblog