Nefertari 3

Eigen nieuws

Dat bloed dat uit die wonden sijpelde, verschrikkelijk. Ramses werd ook toen die vrouw geslagen werd woedend. Hij liep op die persoon af. Het was een man. Een lange man met een baard. Ramses heeft nooit geweten wie die man was.

Ramses sloeg die man neer. Keihard. Zijn hoofd viel op een paar kiezelstenen. Het bloed stroomde uit zijn hoofd. De man was dood. Gewoon dood. Die vrouw bedankte hem en vroeg of ze iets voor hem kon doen. Ramses zei dat hij wel heel graag onderdak zou willen hebben. Zo trok hij in bij die vrouw. Die vrouw bleek later Isis te zijn.

Ramses werd verliefd op haar. Zij leek op zijn moeder. Ze had veel lef. Heel veel. Zij bleek ook hele erge dingen meegemaakt te hebben. Ze hebben dagenlang verhalen tegen elkaar verteld. Isis werd ook verliefd op Ramses. En na een jaar besloten ze in het geheim te trouwen.

Ze trouwden op hun eigen manier. Ze waren dus niet officieel getrouwd. Maar dat vonden ze helemaal niet erg. Ze waren gelukkig. Ondanks hun leeftijdsverschil. Ramses keek naar buiten. Hij was het geschreeuw inmiddels gewend. Isis lag daar bezweet. Ze had haar ogen wijdopen gesperd. Ze keek Ramses strak aan. Toen begon ze weer heen en weer te slaan. Ze riep onverstaanbare dingen uit. Ramses keek voor zich uit. Hij keek naar buiten. Hij zag iets fladderen. Het was blauw en een beetje schubbig. Met gekleurde vleugels vloog het rond. Het maakt een duikvlucht. Het was een betoverend gezicht. Ramses verstijfde. Het schepsel vloog naar binnen. Het leek een slang. Een blauwe slang. Zijn tanden net zo wit als de kleur van de ijlende Isis. Het schepsel landde op de nek van Isis. Ramses stond er roerloos bij.

Het slangachtige wezen beet Isis! Wat moest hij doen? De slang lag nog steeds om de hals van Isis. Isis was voor het eerst niets aan het doen. Ze was genezen en haar reis begonnen. De slang sloop weg en vloog vervolgens weer naar buiten de duistere hemel in. Het werd al een beetje licht. Ra kwam eraan. Ramses omhelsde Isis. En rende toen de kamer uit. Nee, het huis uit, de stad uit tot hij naakt midden in de woestijn stond. Hij begon te huilen. En zwierf voor de rest van zijn leven door de woestijn.

Niet wetend dat de slang een ei had gelegd. Een parelwit ei. Het ei waar het leven begon van de beeldschone Nefertari. En die beeldschone Nefertari die ooit getrouwd zou zijn met de zoon van Farao Ramses,Ramses II.

Dit was het laatste deel van een drie-delige serie over Nefertari van Tijmen el Baradi, 11 jaar, uit Amsterdam