Mediazaken

„De Pers is in augustus de grootste krant van Nederland”, zei Cornelis van den Berg, directeur en uitgever van het gratis dagblad, afgelopen zaterdag in het radioprogramma Mediazaken, dat wekelijks wordt uitgezonden op BNR Nieuwsradio. Gasten uit de mediawereld komen op bezoek om hun licht te laten schijnen over de ontwikkeling van het Nederlandse medialandschap.

Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld persvrijheid, crossmediale ontwikkelingen, de economische kant van de media – waarbij fusies en overnames de laatste tijd een belangrijke rol spelen – en de invloed van marketing op de journalistieke praktijk. Misschien klinkt het wat ‘incrowd’, maar voor elke mediaconsument is dit programma interessant. Het programma is als podcast beschikbaar en kun je automatisch laten downloaden.

Marjolein Marchal

Abonneer je op deze podcast via adformatie.nl/mediazaken