Licht wisselvallig

De komende vijf dagen is het licht wisselvallig met geregeld zon, maar ook af en toe regen of onweersbuien. Daarbij middagtemperaturen die rond normale waarden voor de tweede helft van mei uitkomen. Vanavond komen er verspreid over het land enkele buien voor. Vannacht trekken ze weg naar Duitsland. De zuidwestelijke wind blijft aan de kust vrij krachtig tot krachtig, kracht 6. Landinwaarts is de wind matig. Het is een zachte nacht met minimaal een graad of 11.

Morgen is er veel zon te verwachten en blijft het droog. De zuidwestenwind is opnieuw matig, aan de kust (vrij) krachtig en het wordt iets minder warm dan vandaag: maximaal 16 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 20 in Limburg. Zondag komt een overgangszone tussen zeer warme lucht in het oosten van Europa en minder warme lucht in het westen in de buurt van Nederland te liggen. Langs de zone ontwikkelen zich enkele stevige onweersbuien. De buien ontstaan vooral in Frankrijk, en bewegen later in de middag of pas zondagavond waarschijnlijk naar het oosten en zuidoosten van Nederland toe. Het wordt 16 graden aan de kust tot 20 in het binnenland. Daarbij waait er een hooguit matige westelijke wind, kracht 3.

Maandag kan er in de oostelijke provincies nog steeds af en toe buiige regen vallen. In het westen is het droog en breekt de zon regelmatig door. Bij een matige noordenwind wordt het 18 graden.