Krabflapjes

1 pakje diepvries bladerdeeg 2 blikjes krab circa 3 eetlepels crème fraîche 3 eieren 1 eetlepel fijngehakte dille snufje cayennepeper snufje zout

Een recept voor een lunch, voorgerecht of een voedzame hap bij een aperitief: in de oven gebakken bladerdeeg met een krabvulling. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat van de oven met bakpapier. Laat de lapjes bladerdeeg – er zitten 10 stuks in één pakje – in een minuut of tien ontdooien. Het deeg moet nét plooibaar zijn zonder te breken. Laat de krab uitlekken; het uitlekgewicht van één blikje is ongeveer 120 gram. Controleer of geen harde stukjes zijn achtergebleven. Klop in een kom de eieren los. Roer in een tweede kom de krab, crème fraîche, dille, de helft van de geklopte eieren, cayennepeper en zout door elkaar. Het mengsel mag niet te nat zijn. Leg de ontdooide deeglapjes naast elkaar op het werkblad. Maak de randen met water vochtig. Leg in het midden van een lapje een bergje van het krabmengsel. Vouw de lapjes diagonaal dicht en druk de randen goed op elkaar zodat de vulling er niet uit kan lopen. Druk de randen met de tanden van een vork nogmaals op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de deegflapjes met losgeklopt ei. Leg de flapjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. Het deeg is dan goudgeel van kleur en gaar. Serveer ze warm. Koude krabflapjes kunnen eventueel opnieuw in de oven worden opgewarmd.

Kim Maclean

Morgen: Hollands Glorie