Internet Voorkeur

Filmfestival in Cannes. In de Zuid-Franse kustplaats Cannes wordt de zestigste editie van het beroemde filmfestival gehouden. Dankzij de tienduizenden bezoekers (grotendeels journalisten) is Cannes afgeladen, ook al zijn de prijzen van de hotels tijdelijk met 400 procent verhoogd.

De officiële website van het festival vertoont overeenkomsten met een roddelblad: op de homepage staat precies vermeld welke filmsterren zich in Cannes bevinden om een nieuwe film te promoten. Vandaag lopen bijvoorbeeld Juliette Binoche, Faye Dunaway, Helen Mirren en Diane Kruger op het festival rond. Een van de meest opvallende duo’s dat langs de Côte d'Azur wandelt: Norah Jones en Jude Law. Zij zijn de hoofdrolspelers uit de openingsfilm My Blueberry Nights. Op de website is veel aandacht besteed aan foto’s : een aparte diashow toont de hoogtepunten van de afgelopen 59 Cannes-edities. Daarnaast is op de kaart precies te zien in welke theaters de films spelen. Bijna alle zalen liggen in de buurt van het Palais de Festivals, pal aan de boulevard. Daar lopen ook de drie filmcritici rond die voor NRC de nieuwste films bespreken op nrc.nl/cannes2007. De bevindingen van Bas Blokker, Dana Linssen en Jeroen Stout zijn te beluisteren als podcast.

www.festival-cannes.frnrc.nl/cannes2007