Hilversum krijgt Mies Bouwmanboulevard

HILVERSUM. Hilversum krijgt een Mies Bouwmanboulevard, een Joost den Draaijerrotonde en een Willem Duysvijver rond het Media Park. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Hilversum deze week besloten. Het initiatief om de straten en de vijver op het Media Park te vernoemen naar de drie oud-televisie- en radiopresentatoren komt van een comité waarvan onder andere Jan Nagel deel uitmaakt. Hoewel het in Nederland niet gebruikelijk is om straten te vernoemen naar mensen die nog in leven zijn, vond het college dat de drie deze eer verdienen nu zij nog in leven zijn. De rotonde en de vijver zijn op dit moment naamloos. De Mies Bouwmanboulevard heet nu nog Lage Naarderweg. ”Het is een prachtige brede straat, de toegangsweg tot het Media Park. Het past bij een vedette”, zei Jan Nagel, een van de initiatiefnemers deze maand in nrc.next.