Het varken en de muis

Het varken en de muis speelden in de rivier en ze spetterden elkaar nat en het was een heerlijke dag. En ze gingen picknicken maar het was inmiddels al tien uur. En de muis zei: „ik ga maar eens naar huis”. Hij liep zijn oprit op en hij deed de sleutel in het gat en hij ging zich omkleden en nog tanden poetsen. En nog een boekje lezen. En toen ging hij slapen. En de volgende dag ging hij naar varkens huis en belde aan. Varken deed open en hij zei: „Wat kom je hier doen?” „Ik wil weer met je spelen”. „Dat wil ik wel”, zei varken. En ze gingen weer naar de rivier en ze maakten elkaar weer nat en het was inmiddels alweer tien uur en dit keer zei varken; „ik ga maar eens naar huis”. En dat deed hij. En hij liep zijn oprit op en hij deed de sleutel in het gat. En hij liep naar binnen en hij kleedde zich uit. En hij deed zijn sokken uit en hij ging nog een boekje lezen. En hij pakte zijn beer en hij snurkte dat muis hem kon horen. Maar muis sliep al en in twee tellen viel varken ook in slaap. Welterusten, muis en varken.

Verhaal van Myra de Graaf, 8 jaar, uit Mantgum