Gangstermeisje Bonnie Parker was ook dichteres

Amsterdam, 18 mei. Bonnie Parker, Amerika`s gangsterlegende par excellence, schreef tijdens een gevangenschap tien gedichten en gaf de bundel de naam Poetry from Life's Other Side mee. Binnenkort wordt de nooit eerder gepubliceerde bundel bij Bonhams in New York ter veiling gebracht, zo meldt The Scotsman. Bonnie schreef de gedichten na haar arrestatie tijdens een mislukte bankoverval en gebruikte er een schrift voor van de First National Bank of Burkburnett. Bonnie (1910-1934), die met haar partner in crime Clyde Barrow een tijdlang Texas in zijn greep hield als het dood en vernieling zaaiende duo Bonnie & Clyde, stierf op 23-jarige leeftijd in een vuurgevecht na een zoveelste strooptocht en overvallenreeks. De twee jaar eerder geschreven gedichten werden bewaard door een nazaat van de bewaker waarmee ze in de gevangenis was bevriend geraakt. De onderwerpen van de gedichten sluiten aan bij Bonnie`s leefwereld en zijn soms parodieën op populaire gangsterballaden. Zo gaat het gedicht The Prostitutes Convention onder meer over prostituees die door de politie worden uiteengedreven. In The Fate of Tiger Rose schrijft ze onder meer over ”a woman of shame/who played a hard game.” Bonhams schat dat de bundel tussen de 30.000 à 50.000 dollar kan opbrengen.