FC Groningen wint, rellen in Utrecht

UTRECHT, 18 mei. FC Groningen heeft in de beslissende play-off tegen FC Utrecht om deelname aan het UEFA-Cuptoernooi een voorsprong genomen. De voetbalploeg van trainer Ron Jans won gisteren de eerste wedstrijd in de Galgenwaard met 2-0. Spits Luis Suárez maakte beide doelpunten. Na het tweede doelpunt in de 76ste minuut braken rellen en vechtpartijen uit in de gracht voor de Bunnikzijde, waar de meest fanatieke Utrecht-fans zitten. Diverse stewards en suppoosten liepen daarbij klappen op. Jan-Willem van Dop, voorzitter van FC Utrecht, deed aangifte van mishandeling en geweld tegen personeelsleden van de club. Vitesse versloeg NEC met 1-0 in de play-offs om deelname aan het Intertototoernooi. RKC Waalwijk won het beslissingsduel met FC Dordrecht in de tweede ronde van de play-offs om promotie en degradatie met 3-0. In de laatste ronde van de nacompetitie treft het elftal van Mark Wotte VVV-Venlo, dat gisteren FC Den Bosch uitschakelde. (ANP)