7 Engels voetbal

Wint Ferguson nog een titel?

Match of the day: FA Cup

BBC 1, morgen, 13.40-18.30u.

Burger meals voor 8 pond en programmaboekjes voor 10 pond: voorafgaand aan de eerste Engelse bekerfinale op het nieuwe Wembley is er weer discussie over het stadion. Na bouwvertraging, constructiefouten en een begrotingstekort zijn het nu de prijzen. Fans hebben opgeroepen consumpties in het stadion te boycotten. Toch zal het 90.000 zitplaatsen tellende Wembley uitverkocht zijn. De FA Cup is in Engeland een voetbalprijs die telt; geen hinderlijke onderbreking in de voorbereiding op play-offs om Champions League-deelname, zoals in Nederland. Het duel tussen landskampioen Manchester United en voornaamste belager Chelsea gaat ook om de strijd tussen managers Alex Ferguson en José Mourinho. Van gewapende vrede lijkt geen sprake meer, nadat Ferguson zijn collega omschreef als een man zonder principes die „voor niemand respect heeft dan voor zichzelf”. (MD)

Met bijdragen van Michiel Dekker, Renée Heidekamp, Viola Lindner en Lineke Nieber