Zenden, Melchiot mee met Oranje

ZEIST, 16 mei. Boudewijn Zenden en Mario Melchiot maken deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands voetbalelftal voor de oefenstage in juni in Azië. Zenden (Liverpool) behoorde in september 2004 voor het laatst tot de selectie van Oranje, Melchiot (Stade Rennes) in juni 2005. Ook Romeo Castelen is terug op de voorlopige lijst. Andwelé Slory van Excelsior behoort voor het eerst tot de voorlopige groep. Doelman Edwin van der Sar laat de trip naar Azië schieten. Ook Ryan Babel en Urby Emanuelson zitten niet in de selectie. De Ajacieden behoren beiden tot groep voor het EK onder 21 jaar in juni in eigen land. Stijn Schaars en Ibrahim Afellay ontbreken wegens blessures. Bondscoach Marco van Basten maakt op 25 mei zijn definitieve selectie bekend voor de duels met Zuid-Korea (2 juni) en Thailand (6 juni).