Zeker tien doden bij geweld tussen Hamas, Fatah in Gazastrook

Gaza. Bij gevechten tussen Hamasstrijders en veiligheidsagenten van Fatah in de Gazastrook zijn zeker tien mensen gedood. Het was het bloedigste incident in drie dagen van onderling geweld in de Gazastrook tussen de regeringspartijen Hamas en Fatah. De meeste doden vielen toen gewapende Hamasleden bij een grensovergang met Israël een Fatahbasis binnendrongen. Daar schoten ze acht Fatahleden dood. Twee Fatahleden die probeerden te ontsnappen werden neergeschoten door Israëlische grenswachten. Het opgelaaide geweld draait om de controle over de verschillende politie- en veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit. Gisteren werden de veiligheidsdiensten van Fatah versterkt met 500 in Egypte opgeleide veiligheidsagenten. Fatah verklaarde dat zij niet zullen deelnemen aan de strijd tegen Hamas.