Utah ronde verder in play-offs NBA, Nowitzki de beste

SALT LAKE CITY, 16 mei. De basketballers van Utah Jazz hebben de finale van de Western Conference van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA bereikt. De ploeg won het vijfde duel met Golden State Warriors met 100-87 en bepaalde daarmee de eindstand in de best-of-seven serie op 4-1. De Jazz staan voor het eerst sinds 1998 in de finale van de conference. Ze treffen daarin de winnaar van de ontmoeting tussen Phoenix Suns en San Antonio Spurs. In de Eastern Conference brachten de Chicago Bulls de achterstand op de Detroit Pistons terug tot 2-3. De Bulls zegevierden in het vijfde duel met 108-92. Dirk Nowitzki werd gisteren uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA. De Duitse forward van Dallas Mavericks is de eerste Europeaan die de verkiezing door Canadese en Amerikaanse sportjournalisten wint. Dallas won in het reguliere seizoen de meeste wedstrijden maar werd als favoriet in de play-offs uitgeschakeld door Golden State Warriors.