Twentse gemeente tegen uitbreiding azc in Markelo

Hof van Twente, 16 mei. De gemeente Hof van Twente wil niet meewerken aan een tijdelijke uitbreiding van het aantal plaatsen in het asielzoekerscentrum (azc) De Klompjan in Markelo. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) had de Twentse gemeente om 130 extra plaatsen gevraagd. De gemeente liet gisteren weten geen medewerking te verlenen, omdat de uitbreiding ”relatief te veel van de buurtschap verlangt”. Op dit moment zitten er in het centrum 440 vluchtelingen. Volgens de gemeente verwacht het COA dat door het generaal pardon voor `oude` asielzoekers veel bewoners een verblijfsvergunning krijgen. Omdat deze voor deze mensen niet direct een reguliere woning beschikbaar is, ontstaat er tijdelijk een grotere vraag naar opvangcapaciteit.