Turnsters vragen geld voor sporthal

Turnsters vragen geld voor sporthal Den Haag, 16 mei. Turnsters van de vereniging Flik-Flak uit Den Bosch hebben gisteren een petitie aangeboden aan de vaste kamercommissie van VWS. Ze willen een bijdrage van 1,5 miljoen euro voor de nieuwbouw van een topsportturnhal. De bouw van het trainingscomplex kost ruim 8 miljoen. De gemeente en de provincie dragen 6,4 miljoen euro bij. Volgens de turnvereniging is het complex belangrijk voor de ontwikkeling van topsport in Nederland. Topturner Yuri van Gelder, burgemeester Ton Rombouts, sportwethouder Rodney Weterings van Den Bosch en dertig leden van de Flik-Flak waren gisteren mee naar de Tweede Kamer in Den Haag om het verzoek te ondersteunen. Foto WFA WFA24:TURNEN IN DE TWEEDE KAMER:DEN HAAG:15MEI2007- In de Tweede Kamer hebben turnsters uit Den Bosch, een petitie aangeboden aan de vaste kamercommissie VWS om te ijveren voor de niewbouw van een topsportturnhal in Den Bosch. Topturner Yuri van Gelder was speciaal naar Den Haag gekomen om e.e.a. te ondersteunen. Ook TNO en de KNGU betuigden steun voor de petitie. De totale kosten van de accomodatie bedragen ruim 8 miljoen. Gemeente en provincie dragen veel bij maar vanwege de landelijke uitstraling, wordt een aanvullende bijdrage van het Rijk gevraagd. WFA/wc/str. Frank van Rossum WFA WFA