Televisie Overige Films

Pluk van de Petteflet (Ben Sombogaart & Pieter van Rijn, 2004, Nederland). Verfilming van zowel tekst als tekeningen van een van de geliefdste Nederlandse kinderboeken: Pluk van de Petteflet uit 1971 van Annie M.G. Schmidt. Pluk en de andere menselijke personages worden gespeeld door mensen die uit de voeten kunnen met karikaturen. Ned.3, 10.05-11.32u.

Forrest Gump (Robert Zemeckis, 1994, VS). Aan Woody Allens Zelig verwante maar vederlichte succesfilm met Tom Hanks als de vleesgeworden naïeve onschuld die zich tot held ontpopt bij allerlei historische gebeurtenissen in Amerika’s recente verleden. Net5, 20.30-23.10u.

Big Trouble in Little China (John Carpenter, 1986, VS). Poging van genreliefhebber Carpenter om nieuw leven te blazen in het genre van de van magie vervulde kungfu-sprookjes uit Hongkong. Nuchtere Amerikaanse vrachtwagenchauffeur Kurt Russell kijkt even verdwaasd als de toeschouwer naar de geheimen van Chinese toverij. Wervelende effecten kunnen lamlendig scenario echter niet verhullen. RTL7, 20.30-22.30u.

Benny & Joon (Jeremiah S. Chechik, 1993, VS). Romance voor Johnny Depp en Mary Stuart Masterson als mallotige, maar uiteraard uiterst nobele types die hun boterhammen met een strijkbout plegen te roosteren. Ook met Aidan Quinn. Veronica, 23.35-1.25u.

Minoes (Vincent Bal, 2001, Nederland). Alleen al vanwege de titelrol van Carice van Houten onweerstaanbare verfilming van boek van Annie M.G. Schmidt over juffrouw die haar verleden als kat niet kan verbloemen maar zich wel ontpopt tot informante én ‘romantic interest’ voor goeiïge stadsverslaggever Theo Maassen. Ideale familiefilm laat figurerende katten praten met de stemmen van o.a. Wim T. Schippers en Paul Haenen. Vrijdag, Ned.3, 10.05-11.25u.