Televisie Film van de dag

Renée Zellweger als Nurse Betty in de gelijknamige film. (Foto Summit) Nurse Betty (2000) scene uit film Summit

Nurse Betty. Betty (Renée Zellweger) is een serveerster in Kansas die, nadat haar afschuwelijke echtgenoot voor haar ogen is vermoord, in een shocktoestand belandt en de werkelijkheid niet meer van haar favoriete ziekenhuissoap kan onderscheiden. Betty is verliefd op haar televisiedokter, wiens laatste woorden zij als een mantra voor zich uit fluistert: „I know there’s someone special out there for me”. Betty praat, loopt en handelt als een dociele verpleegster en gaat naar Hollywood om de knappe dokter (Greg Kinnear) uit de serie aan de haak te slaan. De film speelt met de flinterdunne scheiding tussen werkelijkheid en fictie en met de nostalgie naar de overzichtelijke, voorspelbare wereld uit soaps. Dit wordt zo charmant en humoristisch uitgeserveerd, dat zelfs de grootste knorrepot overtuigd zal worden. Ook met Morgan Freeman en Chris Rock.

(Neil LaBute, 2000, VS), Tien, 22.15-0.20u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg