Televisie Film van de dag

Scène uit Was nützt die Liebe in Gedanken.

Was nützt die Liebe in Gedanken. Dit is de verfilming van de Steglitzer Schülertragödie uit 1927, toen een jonge student de minnaar van zijn zus doodschoot en vervolgens zichzelf van het leven beroofde. De overeenkomsten met het heden liggen voor het oprapen. De jonge studenten vieren een weekend lang feest in het zomerverblijf van de ouders van Günther (August Diehl) en Hilde (Anna Maria Mühe). Dat gaat gepaard met de nodige drank en drugs. Ze drinken absint (toen net zo legaal als nu), schieten met een pistool op wat bomen en hopen in hun roes de andere sekse te verleiden tot wat gerommel onder het loof. Dat lust en passie soms leiden tot verwarring in de net de pubertijd ontstegen hoofdjes is ook al universeel. De dromerige Paul (Daniel Brühl) houdt van Hilde, die weer het liefst vrolijk en vrij met de ex-minnaar van haar broer vrijt.(Achim von Borries, 2004, D), ZDF, 23.15-0.35u.

André Waardenburg