Radio Voorkeur

Desmet live. Te gast is onder anderen vakbondsbestuurder Agnes Jongerius, de eerste vrouwelijke voorzitter van de FNV. Ze praat over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de vakbond. René Danen van het Nederlands Sociaal Forum (NSF) vertelt over het Nederlandse alternatief voor de G8, de ‘Top van Onderop’. Beide gasten praten ook over de toekomstige rol van de antiglobalisten. Radio 5, 18.00 - 19.50u.

De Avonden. Anton de Goede spreekt met vertaler Harrie Lemmens over het werk van de Portugese schrijver Antonio Lobo Antunes, wiens magnum opus Fado Alexandrino in het Nederlands is verschenen. In Schone Zaken vertelt muzikant Allan Muller over The Last Waltz, het afscheidsconcert van The Band in 1976. Radio 6,19.02-22.00u.

NPS Avondconcert. Avond rond Guus Janssen, een van Nederlands veelzijdigste musici. Hij componeert en improviseert en is pianist, klavecinist en organist. Zijn talenten krijgen ruim baan. Ook is Guus Janssen te gast in de studio om zijn werk toe te lichten. Radio 4, 20.00 - 22.45u/www.nps.nl/klassiek