Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met Peter Biloen, die deze maand werd aangesteld als assistent-dirigent van Jaap van Zweden bij het Muziek Centrum van de Omroep (MCO). En aandacht voor de band Voer die Zappa-achtige jazzrock maakt. Radio 5, 18.00 - 19.50u.

De Avonden. Met o.a. de Haarlemse fotograaf Henze Boekhout, maker van het fotoboek Seconds First. Verder de documentaire Terug in Noord-Korea, waarin de Nederlandse componist Conrad Boehmer (1941) 28 jaar na zijn eerste bezoek terugkeert naar Noord-Korea om het jaarlijkse April Spring Art muziekfestival bij te wonen, op zoek naar ontwikkelingen in de Koreaanse muziek. Radio 6, 19.02-22.00u.

NPS Kunststof. Tonny Eyk heeft een carrière van meer dan vijftig jaar als pianist, componist, orkestleider en producer achter de rug, maar schrijft ook succesvolle reisgidsen. Dertig jaar al bezit hij een tweede huis in Frankrijk en zijn kennis over restaurants, markten, musea et cetera heeft hij in de gidsen aangevuld met persoonlijke anekdotes. Radio 1, 19.00-20.00u.