Prevelende meisjesstem bezingt het ochtendgloren

cd pop

Husky Rescue: Ghost Is Not Real

Catskills Records

Ook Finland doet van zich spreken, nu er een Scandinavische popinvasie gaande is. Na alle mysterieuze rock (Dungen, 120 Days) en verfijnde orchestraties (Loney, Dear) uit Zweden, en de akoestische verrichtingen van Kings of Convenience uit Noorwegen, doet Finland van zich spreken met het verbluffend hip klinkende Husky Rescue. Het vijftal mag zich dan noemen naar de poolhond, hun muziek is een urbane versmelting van nostalgische instrumentaties en subtiele elektronica, van een stem voorzien door zingende Lolita Reeta-Leena Korhola.

Het tempo is loom, en de sound prettig ouderwets. In combinatie met die prevelende meisjesstem is het resultaat nogal eens loungeachtig. Maar de glazige gitaarakkoorden en de soms ontsporende synthetica geven aardig tegenwicht.

Prijsnummer op Ghost Is Not Real is de single Nightless Night waarin Korhola betoverend het ochtendgloren bezingt op huppelende ritmes. Deze tweede cd wordt enigszins ontsierd door een uitgerekt stuk instrumentale postrock in het midden, maar dat zullen ze live wellicht nalaten. Binnenkort is Husky Rescue op verschillende plaatsen in ons land te zien.

Optredens: 23/5 Rotown, Rotterdam; 24/5 Atak, Enschede; 25/5 Effenaar, Eindhoven; 26/5 MCV, Utrecht; 27/5 Paradiso, Amsterdam.