Porselein

Porselein In het keramiekmuseum Princessehof is een overzichtsexpsitie van het vergeten ‘witte goud’ van Nederland te zien. Tussen 1759 en 1814 telde ons land vier porseleinfabrieken in Weesp, Loosdrecht, Den Haag en langs de Amstel en in grote kasten staan tientallen serviezen, spoelkommen, schalen, vazen, terrines, suiker- en tabakspotten uitgestald. 26 hedendaagse keramisten reflecteerden ook op het Hollandse porselein. Pretty Dutch 18de eeuws Hollands Porselein. 21ste eeuwse reflecties t/m 28 okt Princessehof, Grote Kerkstraat 11, Leeuwarden. Di-zo 11-17u

In het keramiekmuseum Princessehof is een overzichtsexpsitie van het vergeten ‘witte goud’ van Nederland te zien. Tussen 1759 en 1814 telde ons land vier porseleinfabrieken in Weesp, Loosdrecht, Den Haag en langs de Amstel en in grote kasten staan tientallen serviezen, spoelkommen, schalen, vazen, terrines, suiker- en tabakspotten uitgestald. 26 hedendaagse keramisten reflecteerden ook op het Hollandse porselein.

Pretty Dutch 18de eeuws Hollands Porselein. 21ste eeuwse reflecties t/m 28 okt Princessehof, Grote Kerkstraat 11, Leeuwarden. Di-zo 11-17u