Overige Films

Two Can Play That Game (Mark Brown, 2001, VS). Babbelzieke komedie in de traditie van Sex and the City, maar dan met allemaal zwarte vrouwen. RTL5, 20.30-22.20u.

Gerry (Gus Van Sant, 2002, VS). Intrigerend werkstuk verkent de grenzen van de vertelkunst. Twee vrienden (Matt Damon en Casey Affleck) rijden door een woestijn, verlaten de auto en raken vervolgens de weg kwijt. De dialogen zijn zeer summier, de camera-instellingen des te langer. Een film van pure, onherbergzame landschappen, ongenaakbare bergen en kale woestijnen, opgenomen in Argentinië, Nevada en Death Valley. Arte, 22.30-0.10u.

Captives (Angela Pope, 1994, Engeland). Voor de BBC geproduceerd speelfilmdebuut van documentairemaakster Pope biedt een als thriller gedraaide, ongewone romance tussen gedetineerde Tim Roth en gevangenistandarts Julia Ormond. Die wordt er chantabel door. BBC1, 0.40-2.15u.