Om naar uit te kijken

POP

Slint Een trend in de rockwereld: invloedrijke groepen spelen hun belangrijkste album integraal. Eerder speelde Pink Floyd heel Dark Side of the Moon en nu maakt de Amerikaanse postrockband Slint een comeback met de complete vertolking van hun album Spiderland uit 1991, startpunt voor de postrockbeweging. Om het niet bij die legendarische 40 minuten te laten, speelt Slint ook andere nummers.

21 mei Paradiso, Amsterdam.

THEATER

Festival aan de Werf In de straten en theaters van Utrecht wordt het Festival aan de Werf gehouden. Met dit keer oa een Spaans programma, en werk van studenten van de Utrechtse theateropleiding. Het festivalcentrum is op het Neude, waar ook band en dj's zijn te horen. Theatermaker Lotte van den Berg brengt twee voorstellingen: Stillen en Gerucht. De toeschouwers worden in een enorme, geluidsdichte kist gezet en mogen door een raam naar buiten kijken.

17-26 mei in Utrecht. Inl 030-2315844 of www.festivalaandewerf.nl.

DANS

Guangdong De Guangdong Modern Dance Company uit China stond zes jaar geleden op Holland Dance, en is nu terug in Nederland. De groep tracht Chinese klassieke dans met westerse moderne dans te mengen. In drie korte werken worden, als in Chinese miniaturen, met fijne penseelstreken breekbare sferen en stemmingen gecreëerd. Het grootste werk van choreograaf Liu Qi is een poëtische bewegingscompositie, geïnspireerd op de verschilende tijlkenmerken van diverse Chinese schriften.

19 mei Lucent, Den Haag. 20 mei Parktheater, Eindhoven. 24 mei, Theaters Tilburg Tilburg. Inl 020-6242631 of www.baasbank-baggerman.nl.

BEELDENDE KUNST

Prix de RomeDe expositie met werk van de genomineerden voor de Prix de Rome vindt dit jaar gelijktijdig plaats in Amsterdam en Rotterdam. Kunstenaars die kans maken op de hoofdprijs van 45.000 euro zijn Claire Harvey, Viviane Sassen, Maartje Korstanje en Sung Hwan Kim. Op 26 juni wordt bekendgemaakt welke van hun presentaties de beste was.

Prix de Rome 19 mei t/m 1 juli in De Appel, Amsterdam en Witte de With, Rotterdam. Inl www.prixderome.nl

MUZIEK

MeesterpianistenDe serie ‘Meesterpianisten’ in het Concertgebouw viert zondag het 20-jarig bestaan met twee van de opvallendste pianisten ter wereld: de Argentijnse Martha Argerich en de Braziliaan Nelson Freire. Het concert heeft een Rotterdams vervolg: in De Doelen geeft Freire volgende week donderdag een soloconcert met Bach, Beethoven, Chopin, Debussy en Albéniz. In Amsterdam klinkt muziek van Mozart, Schumann, Rachmaninov, Lutoslavski, Debussy en Ravel.

Concertgebouw Amsterdam: 20 mei 20u15 res 020 6718345 en De Doelen: 24 mei 20u15 res 010 2171717