Nominaties Tony Awards bekend gemaakt

NEW YORK, 16 mei. Spring Awakening, een musicalversie van het toneelstuk Voorjaarsontwaken van de Frank Wedekind over het seksueel ontwaken van negentiende-eeuwse Duitse tieners, heeft 11 Tony-nominaties gekregen. De Tony's zijn de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen. The Coast of Utopia, de trilogie van Tom Stoppard over het intellectuele leven in het negentiende-eeuwse rusland en Grey Gardens, een musical over Jacqueline Kennedy Onassis kregen ieder tien nominaties. Bij de Tony-genomineerde stukken domineren dit jaar geschiedenis, vooral de negentiende eeuw, en journalistieke thema`s. Voor beste toneelstuk werden behalve Coast of Utopia ook genomineerd: Radio Golf van Angus Wilson over zwarte Amerikanen in de jaren negentig en Frost/Nixon van Peter Morgan, een docudrama gebaseerd op de interviews van de Britse journalist David Frost met Richard Nixon, enThe Little Dog Laughed, een komedie van Douglas Carter Beane over hypocrisie in Hollywood. De actrice Vanessa Redgrave maakt als één van vijf genomineerden kans op een Tony voor haar rol als rouwende weduwe in The Year of Magical Thinking, naar het boek van Joan Didion. Als beste acteur werden onder meer Frank Langella en Brian F. O`Byrne genomineerd voor hun rollen in respectievelijk , Frost/Nixon en The coast of Utopia.