Lied Newman geweigerd

HILVERSUM 16 mei Frank Sinatra en Barbra Streisand weigerden allebei Lonely at the Top te zingen. De maker van het lied, Randy Newman, voerde het dus zelf maar uit, waarop het een wereldhit en een evergreen werd. Dat blijkt uit een interview van Imme Schade van Westrum met Newman, dat zondag wordt uitgezonden op Radio 6 in het programma Mezzo. Newman had het lied in 1987 geschreven met Frank Sinatra voor ogen: ”Het leek me hip en grappig, de eenzame Sinatra somber leunend tegen de lantarenpaal met 20 miljoen op de bank. Ik speelde hem de song voor, maar hij weigerde zonder veel commentaar. Daarna speelde ik het voor Barbra Streisand en ook die zag er van af. Zij dacht dat de luisteraars de tekst letterlijk zouden nemen en wilde er niet mee geassocieerd worden. ”In de popmuziek zijn de mensen niet gewend aan ironie, woorden betekenen wat ze zeggen”, aldus Randy Newman in het interview.