Jong talent op FotoFestival in Naarden

nrc.next heeft een fotoboek gemaakt met de dertig beste In beeld-foto’s van maart 2006 tot maart 2007, gekozen door tien deskundigen. Voor 24,95 euro te koop op elf locaties in Nederland. Kijk voor meer informatie op nrc.nl/inbeeld Ook mooi is de site van de fotografe: www.ankevaniersel.nl Foto Anke van Iersel Anke van Iersel ihkv fotofestival naarden, alleen met toestemming van fotografe gebruiken: 06-16407116

Het hondje Peer, een jack russell, wil altijd spelen en altijd stokken halen. Baas Daan doet graag mee. Als Peer niet loslaat, laat Daan de stok zelf los. Hond en stok vliegen door de lucht.

De foto is van Anke van Iersel, een 27-jarige fotografe die in haar eentje de ‘gele loods’ mocht vullen voor het tiende FotoFestival in Naarden-Vesting. Dat wordt vandaag geopend en duurt tot en met 10 juni.

Het festival is verdeeld in vijf subthema’s: Paradijs, over de menselijke neiging om paradijzen te creëren en het geluk te vinden; Buy Me, waar de verleiding hoogtij viert; Angst, dat onze gevoelens van gevaar en onbehagen op scherp zet; In Memoriam, waarin vergankelijkheid en de dood centraal staan; en Beautiful Freak, waarin we op ons voyeurisme worden aangesproken.

Ook vijftien van de foto’s die afgelopen jaar in deze rubriek hebben gestaan, zijn in Naarden te zien. Op een formaat van twee bij drie meter liggen ze op het asfalt. Ja, inderdaad, je kan er overheen lopen.

nrc.next heeft een fotoboek gemaakt met de dertig beste In beeld-foto’s van maart 2006 tot maart 2007, gekozen door tien deskundigen. Voor 24,95 euro te koop op elf locaties in Nederland. Kijk voor meer informatie op nrc.nl/inbeeldOok mooi is de site van de fotografe: www.ankevaniersel.nl