Jan Voerman

Jan Voerman Jan Voerman (1857-1941) was een gepassioneerd liefhebber van wolken, zoals ook blijkt uit overzichtsexpositie in Museum De Fundatie. Hij schilderde ze in al hun verschijningsvormen. Aan reizen had hij een hekel; hij woonde al in zijn paradijs: Hattem, een dorpje aan de IJssel. Hier haalde hij het ‘vuile sop’ van de Haagse school, want zijn doeken moesten helder van toon en fris van kleur zijn net als de natuur zelf. Jan Voerman: IJsselschilder t/m 8 juli in Museum De Fundatie, Blijmarkt 20, Zwolle. Di-zo 11-17u

Jan Voerman (1857-1941) was een gepassioneerd liefhebber van wolken, zoals ook blijkt uit overzichtsexpositie in Museum De Fundatie.

Hij schilderde ze in al hun verschijningsvormen. Aan reizen had hij een hekel; hij woonde al in zijn paradijs: Hattem, een dorpje aan de IJssel. Hier haalde hij het ‘vuile sop’ van de Haagse school, want zijn doeken moesten helder van toon en fris van kleur zijn net als de natuur zelf.

Jan Voerman: IJsselschilder t/m 8 juli in Museum De Fundatie, Blijmarkt 20, Zwolle. Di-zo 11-17u