EN VERDER

Voorjaarsdagen Oudolf Op zaterdag 19 en zondag 20 mei staat kwekerij Oudolf in Hummelo in het teken van de Voorjaarsdagen. Van 10-16u zijn behalve de vaste planten van kwekerij Oudolf ook twee andere kwekers aanwezig met hun specialiteiten. Pieter en Anja Zwijnenburg uit Boskoop zijn aanwezig met een selectie Clematissen, pioenrozen en zeldzame heesters. René Zijerveld uit Hillegom heeft een collectie bijzondere bolgewassen en schaduwplanten. In het Voorjaarsdagenweekeinde is er catering en zijn er proeverijen.

Kwekerij Oudolf, Broekstraat 17, Hummelo. Inl 0314-381120 & www.oudolf.com

Eenjarigen- en Kruidendagen

Op zaterdag 19 en zondag 20 mei

zijn m.m.v. kruidenkwekerij Het Blauwe Huis in het Groningse Meeden de Eenjarigen- en Kruidendagen. Naast de eenjarigen ook vaste planten, waaronder de blauwe en witte scaevola. Verder ook grote potten met rozemarijn, lavendel en thijm-soorten.

Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden. Open: 10-17u. Toegang gratis. www.tuingoedfoltz.nl

Pjotr MüllerHet Kröller-Müller Museum organiseert 18 mei (14-16u) in de beeldentuin een ‘Meet the Artist’ bijeenkomst met de Nederlandse kunstenaar Pjotr Müller. Aanleiding is de nieuwe aanwinst van Müller in de beeldentuin: Het huis van dr. Jung.

Kröller-Müller Museum, Otterlo. Inl: 0318-591241 & www.kmm.nl

BoekenkastOp 19 mei (15-16u) vindt in Haarlem een schrijversdebat plaats. Onder het motto ‘Welk boek mag hier niet ontbreken?’ kiezen de inwoners van Noord-Holland de boeken die volgens hen in ‘De Boekenkast van Noord-Holland’ thuishoren. Debatleider Paul Lips vraagt aan de schrijvers L.H. Wiener, Nicolien Mizee en Bies van Ede waarom hun boek een plaats moet krijgen in deze boekenkasten.

Centrale Bibliotheek, Haarlem. Inl: 023-5115300 & www.sbhaarlem.nl

Hilversum Zuid Op 20 mei (12u) organiseert Museum Hilversum een wandeling door Hilversum zuid olv een gids. De wandeling gaat o.m. langs de Dudokscholen die een prominente plek kregen in de wijk, waaronder de pas gerestaureerde Bavinckschool.

Start: Museum Hilversum aan de Kerkbrink. € 7,50. Res: 035-6292826 & museumhilversum@hilversum.nl

Rembrandt-wandeling Amsterdam City Walks organiseert 20 mei (12-13u30) de stadswandeling: Rembrandt – het icoon van de Gouden Eeuw. Rembrandt werd op 15 juli 1606 geboren in Leiden. In 1631 verruilde hij Leiden voor Amsterdam. In deze wandeling is er aandacht voor het persoonlijk leven, opdrachtgevers en zijn meesterwerken.

Verzamelen: Voor de ingang van het Rembrandthuis, Amsterdam. Prijs: €8 p.p. Res: 06-18257014 & info@amsterdamcitywalks.com

Dichters Ongehoord is een nieuw podium voor dichters, schrijvers en muzikanten. Programma 20 mei (14u30): Hanz Mirck, Harry Zevenbergen, Peter M. van de Linden, Edisona Sommer, Gerrit Vennema, Mary Sue Siegel en Alex Franken. De volgende podia worden gehouden op 15 juli, 30 september en 18 november.

Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110. Inl: www.ongehoordrotterdam.nl

Architectuur Utrecht Architectuurcentrum Aorta organiseert op 20 mei (15u) een rondleiding langs moderne architectuur in de binnenstad van Utrecht. Onder leiding van een architectuurgids worden uiteenlopende projecten bekeken, die contrasteren met of juist inspelen op de historische omgeving van de binnenstad.

Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht. Kosten: €7,50. Inl/aanmelden: 030-2321686 & tours@aorta.nu

De ZeeIhkv de Week van de Zee organiseert Ecomare op 24 mei (v.a. 13u30) een symposium over trekvogels. Het symposium gaat over tellen en voorspellen van vogeltrek, over zwerfvuil en over windparken op zee in relatie met trekvogels. Vier onderzoekers verzorgen presentaties (van een half uur) over uiteenlopende aspecten van het leven van trekvogels.

Ecomare, Ruijslaan 92, De Koog

De WiersseDe eerste open dag van de 16 ha grote tuin de Wiersse is op Hemelvaartsdag. Vroege vaste planten bloeien in de ‘Lage tuin’ en zijn te koop.

De Wiersse open van 10 tot 17u. Vanaf de N319, bij km 16,7 tussen Vorden en Ruurlo, is de inrit aangegeven. Toegang € 6 p.p, kinderen tot 9 jaar gratis. Inl 0573 451409 www.dewiersse.nl