Dutch Open verzuimt Verkerk vast te leggen

Het ATP-tennistoernooi de Dutch Open zal bij zijn vijftigste editie oud-winnaars als Tom Okker, Guillermo Vilas, Balazs Taroczy en Magnus Gustafsson naar Amersfoort halen. Maar toernooidirecteur Hans Felius heeft simpelweg verzuimd om Martin Verkerk vast te leggen. De laatste Nederlandse winnaar trok vervolgens zijn eigen plan en gaat teamtennis spelen in de Verenigde Staten.

Felius maakte gisteren enkele namen bekend van profs die wel naar Amersfoort komen. De Russen Nikolai Davidenko (nummer drie van de wereld), Michail Joezjni (winnaar van ‘Rotterdam’), de Spanjaard Carlos Moyá (voormalige nummer één van de wereld) en de Chileen Nicolas Massu (winnaar van de Dutch Open in 2003) werden al vastgelegd. Met Novak Djokovic, de winnaar van 2006, wordt nog onderhandeld.

Robin Haase en Thiemo de Bakker krijgen een wildcard. Wie de derde en laatste ‘uitnodiging’ krijgt is nog niet duidelijk.

Felius had tot gisteren naar eigen zeggen „gewoon rekening gehouden” met een eventuele deelname van Verkerk. Hij zag tot dusver geen reden om contact op te nemen met de prof, die in 2005 nog als ambassadeur aan de Dutch Open verbonden was. „Nee ik heb Verkerk niet gebeld. We weten dat hij ook altijd wat moeilijk bereikbaar is”, gaf Felius gisteren toe. „Ik had Verkerk er wel graag bij gehad. Dit is toch hét Nederlandse graveltoernooi. Ik was verrast dat hij voor Amerika heeft gekozen.”

De beeltenis van Verkerk stond gisteren op een promotiedoek van het toernooi naast die van Okker. Felius gaat de komende weken nog wel praten met de winnaar van 2004, maar de kans is klein dat Verkerk alsnog komt. „Ik weet wat ze in Amersfoort betalen”, stelde de tennisser deze week in Hamburg lachend.