Droger weer op komst

Het ziet er naar uit dat we de meeste regen gehad hebben. Morgen valt regionaal nog een beetje regen, maar vanaf vrijdag is het op de meeste plaatsen droog. Daarbij wordt het warmer. In delen van Utrecht en Gelderland, zoals in de Achterhoek en op de Veluwe, is deze maand tot nu toe al ten minste 100 millimeter regen gevallen. Dat is geen record, de meeste neerslag gemeten in de maand mei is 133 millimeter in De Bilt in 1979. Op de tweede plaats van natste meimaanden vanaf 1901 staat mei 1923 met 125 millimeter.

Vanavond valt vooral in Zeeland lichte regen, vannacht breidt de regen zich uit over Zuid-Holland en de westelijke helft van Noord-Brabant. Bij weinig wind wordt het vannacht minimaal een graad of 7. Morgenochtend is het vooral ten zuiden van de grote rivieren bewolkt en valt nog steeds een beetje regen. In de middag klaart het langs de kust goed op, in het binnenland blijven wolken hardnekkig en daar kan nog een enkel verspreid buitje ontstaan. De wind draait van zuidelijke richting naar het westen en wordt matig, kracht 3 tot 4. Het wordt maximaal 13 graden op de Waddeneilanden tot 16 in het zuiden.

Vrijdag en in het weekeinde zijn er naar verwachting perioden met zon en blijft het vrijwel overal droog. De temperatuur komt hoger uit, met op vrijdag in het binnenland maximaal 20 tot 22 graden.