Close to Home

Close to Home Dicht bij het huis van Mirit en Smadar gebeurt het, twee gewone meisjes in Israël. Mirit en Smadar hadden twee Amsterdamse meisjes kunnen zijn. Want wat willen ze? Een gek hoedje en een vriendje. Maar anders dan hun leeftijdgenoten overal ter wereld moeten de twee eerst in Jeruzalem hun tweejarige dienstplicht volbrengen voordat ze misschien van het leven mogen dromen. Anders dan anderen zijn ze een pion in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Regie: Vardit Bilu en Dalia Hagar. Met: Neama Shendar, Smadar Sayar, Lana Ettinger. In: 6 bioscopen. Close to home (2005) scene uit film

Dicht bij het huis van Mirit en Smadar gebeurt het, twee gewone meisjes in Israël. Mirit en Smadar hadden twee Amsterdamse meisjes kunnen zijn. Want wat willen ze? Een gek hoedje en een vriendje. Maar anders dan hun leeftijdgenoten overal ter wereld moeten de twee eerst in Jeruzalem hun tweejarige dienstplicht volbrengen voordat ze misschien van het leven mogen dromen. Anders dan anderen zijn ze een pion in het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Regie: Vardit Bilu en Dalia Hagar. Met: Neama Shendar, Smadar Sayar, Lana Ettinger. In: 6 bioscopen.