6 Adopteren

Appelboom adopteren

www.adopteereenappelboom.nl

Mede appelliefhebbers opgelet. Wil je je bijdrage leveren aan een mooiere natuur en betere verdeling van ons voedsel: adopteer dan een appelboom. Of geef er een kado. Als appel-adoptant verzeker je een biologische fruitteler van zijn afzet, zorg je voor een mooier platteland en behoud van het cultuurlandschap. Zo hebben vogels en andere dieren de ruimte in en rond de boomgaard en steun je de biologische landbouw in Nederland. Voor slechts 39,50 euro per jaar heb je helemaal je eigen boom met je naam op een bordje. Vervolgens mag je twee keer per jaar komen oogsten. Hou daarvoor het plukrooster in de gaten of de maandelijkse appelmail of plukpost. Het zijn de Hollandse appelrassen die de verschillende biologische appelboomgaarden bieden, zoals Jonagold, Elstar en Golden Delicious. Voor de lekkerste appels (Breaburn en Pink Lady) zul je een appelboom in Australië moeten adopteren. (VL)