5 Film

Werkelijkheid of fictie? nursebetty8

Nurse Betty

Tien, 22.15-0.20u.

Betty (Renée Zellweger) is een serveerster in Kansas, die nadat haar afschuwelijke echtgenoot voor haar ogen is vermoord, in een shocktoestand terechtkomt en de werkelijkheid niet meer van haar favoriete ziekenhuissoap kan onderscheiden. Betty is verliefd op haar televisiedokter, wiens laatste woorden zij als een mantra voor zich uit fluistert: „I know there’s someone special out there for me”. Betty praat, loopt en handelt als een dociele verpleegster en gaat naar Hollywood om de knappe dokter (Greg Kinnear) uit de televisieserie aan de haak te slaan. De film speelt met de flinterdunne scheiding tussen werkelijkheid en fictie en de nostalgie van de kijker naar de overzichtelijke, voorspelbare wereld uit soaps. Deze boodschap wordt in de film zo charmant en humoristisch uitgeserveerd, dat zelfs de grootste knorrepot er door overtuigd zal worden. (AW)