1 Finale

Vanavond wordt op Hampden Park in Glasgow de winnaar van de UEFA Cup bepaald. Foto AP ** FILE ** Real Madrid players on the pitch at Hampden Park during a training session, Glasgow, Scotland in this Tuesday, May 14, 2002 file photo. Hampden will host the final of the UEFA Cup between Sevilla and Espanyol on Wednesday May 16, 2007. (AP Photo/Alastair Grant) Associated Press

Studio Sport: UEFA Cup voetbal

Ned. 3, 20.10-23.10u., wedstrijd begint om 20.45u.

De voetbalclubs FC Utrecht en FC Groningen proberen morgen en zondag via de play-offs een plaats te bemachtigen in het UEFA-Cuptoernooi van volgend seizoen. In 2002 was Feyenoord nog de winnaar van het Europese bekertoernooi, maar de Rotterdamse club werd zondag door FC Groningen uitgeschakeld in de play-offs en speelt volgend jaar voor het eerst sinds 1990 geen Europees voetbal. Wie dit jaar de winnaar wordt van de UEFA Cup wordt vanavond op Hampden Park in Glasgow bepaald. De finale is een Spaans onderonsje tussen Espanyol – in de groepsfase te sterk voor Ajax – en Sevilla, weliswaar de kampioen van vorig jaar, maar dit seizoen in Groep C nog de mindere van AZ. De statistieken zijn in het voordeel van Sevilla; van de 118 ontmoetingen tussen de clubs won Sevilla er 55, Espanyol 42. Maar de topscorer van het UEFA-Cuptoernooi speelt aan de zijde van Espanyol – Walter Pandiani was al elf keer trefzeker. Een paar weken geleden speelden de clubs een generale in de Spaanse competitie, toen won Sevilla met 3-1. Maar een slechte generale... (HR)