Weer klap Feyenoord

Feyenoord heeft een dag na de afsluiting van een dramatisch voetbalseizoen een nieuwe tegenvaller moeten verwerken. Jong Feyenoord degradeerde gisteren naar de eerste divisie van het beloftenvoetbal. Het team van Arnold Scholten won weliswaar van Jong Utrecht met 3-0, maar het lot van de club uit Rotterdam werd in Nijmegen bezegeld. Daar verloor Ajax met1-0 van NEC waardoor de overwinning van Feyenoord geen redding meer bracht.

De degradatie is extra pijnlijk omdat het beloftenteam in de plannen van technisch directeur Peter Bosz een belangrijke rol speelt als kweekvijver voor Feyenoord 1. Een jaar geleden speelde het team nog om het kampioenschap in de eredivisie.

Onverwacht komt de degradatie niet. Scholten, die geen nieuw contract van de clubleiding heeft gekregen, toonde gisteren berusting. „Gezien het moeizame seizoen, zat dit erin”, zei hij vandaag in het AD.

Jong Feyenoord leek soms op een doorgangshuis voor spelers die voor het eerste overbodig waren geworden. Los van jeugdige talenten speelden gisteren ook Joonas Kolkka en Philippe Léonard mee. De Fin en de Belg komen niet meer in aanmerking voor contractverlenging.