Verkerk: teamtennis gaat voor

Martin Verkerk doet half juli niet mee aan de Dutch Open in Amersfoort. De 28-jarige tennisser geeft de voorkeur aan teamtennis in de Verenigde Staten, een tenniscompetitie waaraan ook oud-profs als Pete Sampras en Jim Courier deelnemen. Dat maakte hij gisteren bekend na zijn nederlaag in de eerste ronde van het Masters Series-toernooi in Hamburg. Daar verloor Verkerk kansloos van de Spanjaard Nicolas Almagro: 6-1 en 6-3.

Verkerk, die in februari in Rotterdam zijn rentree maakte na een pauze van ruim twee jaar wegens tal van blessures, wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Hij speelde tot dusver zeven toernooien en won zelfs geen set. De voormalig finalist van Roland Garros (2003) maakt gebruik van een beschermde ranking (44ste). Na het grandslamtoernooi in Parijs wordt hij met zijn huidige klassering van rond de 900 niet meer toegelaten tot de belangrijke evenementen.

Verkerk verwacht na Roland Garros een besluit te nemen over zijn toekomst. In principe wil hij zijn carrière minimaal tot eind dit jaar voortzetten. Verkerk hoopt op een wildcard voor het grastoernooi in Rosmalen, half juni. De Nederlandse graveltoernooien van Scheveningen en Amersfoort laat hij wegens zijn verplichtingen in de VS in elk geval aan zich voorbijgaan.

Verkerk heeft een succesvolle rentree op het hoogste niveau nog niet uit zijn hoofd gezet. „Ik ben ervan overtuigd dat ik nog tot de top-50 kan behoren. Als ik het gevoel heb dat ik niet verder kom dan de beste honderd, stop ik ermee. Daarvoor kan ik me niet meer opladen”, zei hij in Hamburg.

Verkerk speelt volgende week een ATP-toernooi in het Oostenrijkse Poertschach, gevolgd door Roland Garros.