Speler Eiffeltowers met dispensatie bijna jaar geschorst

Den Bosch, 15 mei. De tuchtcommissie van de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) heeft Roye Berkowitz van EiffelTowers een schorsing opgelegd van elf maanden. De Israëlische guard is positief bevonden bij een dopingcontrole. Dat heeft de club uit Den Bosch vandaag gemeld. De 25-jarige Berkowitz is in beroep gegaan tegen de straf, maar kan in afwachting van de behandeling van het beroep niet spelen. Hij mist dus de komende duels om het landskampioenschap tegen Matrixx Magixx uit Nijmegen. De verboden stof die bij Berkowitz werd aangetroffen is afkomstig uit een geneesmiddel dat de speler nodig heeft voor zijn gezondheid. Volgens EiffelTowers heeft Berkowitz inmiddels dispensatie gekregen van de Nederlandse Dopingautoriteit voor gebruik van het middel. Niettemin is gisteren de schorsing uitgesproken.