Schietpartij tussen militairen Pakistan, de VS en Afghanistan

Islamabad. Bij een incident aan de grens tussen Pakistan en Afghanistan zijn vuurgevechten uitgebroken waarbij militairen uit de VS, Afghanistan en Pakistan betrokken zijn geweest. Daarbij zijn volgens de NAVO minstens één dode en vier gewonden gevallen. Volgens Pakistan is er een Amerikaanse militair gedood. De militairen maakten deel uit van de NAVO-stabilisatiemacht ISAF. Ze zouden in een hinderlaag zijn gelopen toen ze terugkeerden van een grensontmoeting met Pakistaanse en Afghaanse militairen. Afghanistan beschuldigt Pakistan van de aanval. Aan het incident in de tribale regio`s in Pakistan was een dag van grensbeschietingen voorafgegaan. De betrekkingen tussen Afghanistan en Pakistan zijn de afgelopen anderhalf jaar sterk verslechterd. Kabul beschuldigt Pakistan ervan onderdak te bieden aan de Talibaan.