Radio Voorkeur

De Avonden. Na het muziekprogramma ‘Boogie Nights’ praten Wim Brands en Erik Jan Harmens met de dichter en poëziecriticus Rob Schouten over zijn nieuwe bundel Spijsamen. Striptekenaar Jeroen de Leijer laat zijn licht schijnen over het nummer Sounds Of The Abnormal Heart van de Tilburgse eenmansact Budha Building. Verder o.a. een gesprek met de dichter Halil Gür over zijn nieuwe bundel Stamppot voor iedereen, Ester Naomi Perquin, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, die voorleest voor uit haar debuutbundel Servetten halfstok. Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Cees Schrama, pianist en producer, presentator van het jazzprogramma Tros Sesjun en het North Sea Jazz Festival, drukte eind jaren zestig met zijn experimentele muziekstijl een stempel op het geluid van de popgroep Golden Earring. Hij vertelt over zijn binnenkort te publiceren autobiografie I don’t mean a thing – Leven met Jazz met smakelijke anekdotes over onder meer Tony Scott, Nina Simone, en Ray Charles. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Gast is Henk Kesler, directeur van de Nederlandse voetbalbond. Radio 1, 0.00-0.45u.