Politie: stenengooiers moeten zich melden

Er zijn verdenkingen, maar het bewijs is er nog niet. De politie heeft een groep jongeren in beeld die mogelijk verantwoordelijk is voor het gooien van stenen naar rijdende auto’s op provinciale wegen rondom het Brabantse Son. Dat heeft de politie vandaag bevestigd.

Bij een van de incidenten, op zondag 29 maart, kwam een van de inzittenden, een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel, om het leven nadat haar man (73) de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Het dodelijk ongeluk gebeurde op de smalle Sonseweg in Best.

Kort tevoren kreeg een 21-jarige vrouw op de Sonseweg in het vlakbij Best gelegen Sint-Oedenrode een steen door de voorruit. Ook dit keer werd de steen uit een tegenligger gegooid. De vrouw raakte gewond. Later op de avond kreeg een 53-jarige inwoonster van Son en Breugel op de Eindhovenseweg in haar woonplaats een steen tegen haar rijdende auto.

Vijf weken eerder, op zondagavond 25 maart, raakte een echtpaar (27 jaar) uit Helmond gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog.

De Brabantse politie heeft de hoop uitgesproken dat de verdachten „verstandig zijn” en zichzelf aangeven.