nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Megaboek over Magnum. De befaamde Britse kunstboekenuitgever Thames & Hudson gaat ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het fotoagentschap Magnum zijn grootste publicatie ooit maken, schrijft de boekenredactie op het Boekenblog. Magnum Magnum, zoals het boek zal heten, wordt 40 bij 30 cm, aldus de uitgeverij. Vierhonderd foto’s met werk van onder meer Henri Cartier-Bresson, Robert Capa en Eve Arnold zullen het boek tot een collector’s item doen uitgroeien. Vanwege de grootte zal de publicatie wellicht niet meer herdrukt worden. De prijs is circa 130 euro. www.nrc.nl/boekenblog Le photographe britannique Martin Parr, 51 ans, commissaire invité de la 35e édition des Rencontres internationales de la photographie (RIP) d'Arles, pose à la fenêtre de son bureau de Arles, le 06 juillet 2004. AFP

Eindexamen. Eindexamenkandidaten, oud-kandidaten, leraren en andere betrokkenen bloggen over het eindexamen 2007. Ze geven tips en vertellen over hun ervaringen. Vragen van gebruikers beantwoorden ze ook. Een van de bloggers is Trees Platvoet, lerares Nederlands in Almelo. „Ieder jaar weer, een paar dagen voor aanvang van de examens, draait ze in de plaatselijke kantoorboekhandel de kaartenmolens rond. ‘Voor een bijzondere jarige’, ‘Beterschap’, ‘Zomaar’, ‘Je bent de liefste!’ ‘Succes!’ Die moet ze hebben. Keuze uit één, maar voldoende exemplaren. Overmorgen beginnen zes van haar mentorleerlingen aan hun eindexamen. Ze heeft hen losgelaten. Bijna. Er is niets wat ze nog voor hen kan doen. Hoewel … Een kaartje! Geen e-mail of een sms’je, maar een ouderwets kaartje. Een met de hand geschreven persoonlijk woordje, voorzien van een echte postzegel. Morgen zullen ze haar blijk van medeleven op de deurmat vinden.”

www.nrc.nl/eindexamen

Megaboek over Magnum. De befaamde Britse kunstboekenuitgever Thames & Hudson gaat ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het fotoagentschap Magnum zijn grootste publicatie ooit maken, schrijft de boekenredactie op het Boekenblog. Magnum Magnum, zoals het boek zal heten, wordt 40 bij 30 cm, aldus de uitgeverij. Vierhonderd foto’s met werk van onder meer Henri Cartier-Bresson, Robert Capa en Eve Arnold zullen het boek tot een collector’s item doen uitgroeien. Vanwege de grootte zal de publicatie wellicht niet meer herdrukt worden. De prijs is circa 130 euro.

www.nrc.nl/boekenblog